از کجا بفهمیم پیامک جعلی است؟
در این مقاله به بررسی اینکه از کجا بفهمیم پیامک جعلی است؟چه پیامکهایی مشکوک به کلاه برداری هستند؟
چه پیامکهایی مشکوک به کلاه برداری هستند؟
هر پیامکی که در آن از شما تقاضای اطلاعات شخصی شده است میتواند یک پیامک کلاهبرداری باشد حالا از کجا بفهمیم پیامک جعلی است؟. برای مثال کلاهبرداران حرفهای، با ارسال پیامکی مبنی بر برنده شدن شخص در مسابقه یا قرعه کشی، از آنها تقاضای اطلاعات شخصی کرده و با استفاده از این اطلاعات شخصی اقدام به کلاهبرداری از افراد بی اطلاع جامعه میکنند. در بعضی از موارد نیز بعد از ارسال پیامک از شما میخواهند با یک شماره تماس بگیرید یا اعلام میکنند منتظر تماسهای بعدی بمانید. با اینکه در متن پیامک صحبتی از اطلاعات شخصی نشده است و فقط حاوی یک متن جذاب و اغوا کننده است. بعد از تماس با شما، درخواست اطلاعات شخصی مانند شماره یا رمز کارت بانکی مطرح میشود. در اینجا به چند روش برای تشخیص پیامک کلاه برداری و جلوگیری از کلاه برداری پیامکی اشاره میکنیم :
بررسی سرشماره پیامکی و جلوگیری از کلاه برداری پیامکی
برای تشخیص پیامک جعلی ابتدا به سرشماره پیامک ارسال شده دقت کنید. برای ارسال پیامک به صورت انبوه، باید ابتدا یک سرشماره انتخاب شود. پیامکهای بانکی، اداری و شرکتهای بزرگ معمولاً از نوع خط خدماتی هستند و همیشه از یک سرشماره مشخص ارسال میشوند. شما میتوانید سرشماره پیامک جعلی ارسال شده برای شما را با شماره پیامکی که توسط بانک، اداره و شرکتهای بزرگ ارسال میشود انطباق دهید. در اکثر موارد پیامکهای جعلی از طریق خطهای شخصی ارسال میشوند یا سرشماره های عجیبی دارند. ما همیشه به کاربرانمان پیشنهاد میدهیم که از خطوط اختصاصی رند و کوتاه برای ارسال پیامک استفاده کنند یا از طریق ارسال پیامک با خط تلفن ثابت ۰۲۱ نسبت به ارسال پیامک اقدام کنند.
شماره تلفنهای ارائه شده در پیامک را بررسی کنید
پیامکهایی که حاوی متنهای اغوا کننده یا پیشنهادهای باورنکردنی هستند. معمولاً دارای شماره تلفن برای تماس هستند یا بعد از ارسال پیامک با شما تماس گرفته میشود. در این صورت حتماً شمارهای که با شما تماس گرفته است را بررسی کنید و آن را با شمارههای شرکت، اداره یا بانک انطباق دهید.
از کجا بفهمیم پیامک جعلی است؟
مراقب پیشنهادهای اغوا کننده و باورنکردنی باشید
به طور کلی هرگونه پیشنهاد اغوا کننده که سود مالی زیادی برای شما به همراه دارد. یا موضوعاتی مانند برنده شدن در قرعه کشی، برنده شدن در لاتاری و پیشنهاد پیدا شدن گنج از شگردهای همیشگی کلاه برداران برای به دام انداختن شما هستند. بنابراین در صورت دریافت چنین پیامهایی با حساسیت بسیار بیشتری آنها را بررسی کنید.
از ارائه اطلاعات شخصی و بانکی خود از طریق پیامک خودداری کنید
این موضوع را به یاد داشته باشید که هیچ شرکت، اداره، بانک و … برای ارائه خدمات به شما به شماره کارت یا رمز دوم کارت شما نیاز ندارد. بنابراین تمامی پیامکهایی که حاوی چنین درخواستهایی هستند را میتوان یک گزینه اصلی برای کلاه برداری به حساب آورد.